Verhalen in de zorg
 
Toekomstverhaal 2035

Tamara is altijd online

In control zijn: dat is voor Tamara het belangrijkste dat er is. Via haar watch houdt ze voortdurend haar bloedsuikerspiegel in de gaten. Dat is nodig omdat ze al sinds haar vierde jaar diabetes heeft. Als student Global Sustainability Science weet ze de weg in online technologieën en heeft ze sinds 2028 haar koelkast geprogrammeerd. Zodra ze de deur opent, worden de waarden van haar watch gekoppeld aan de producten in de koelkast en ziet ze op het scherm wat op dat moment de beste keuze is voor haar gezondheid. Ze is altijd online en zoekt constant naar nieuwe informatie. Ze hecht veel waarde aan reviews en ergert zich enorm aan verouderde sites. Online heeft Tamara honderden interessante contacten, maar face to face communicatie vindt ze 

ingewikkeld. Ze voelt zich vaak een buitenstaander, anders dan de rest. Eigenlijk vindt Tamara dat ze die face to face contacten ook niet nodig heeft. Ze kan immers alles meten en regelen via online technologieën? En via haar vlogs over duurzame productie van gezondheidsmiddelen communiceert ze met studenten over de hele wereld. Vanmorgen ziet ze op haar watch dat haar bloedsuikerspiegel te laag is en leest ze op het scherm van de koelkast wat ze het beste kan eten. Ze neemt de voedingsmiddelen en gaat zoals steeds na een hypo een eind wandelen. Zo maakt ze altijd haar hoofd leeg en kan ze die sombere gedachten stoppen. Gedachten over de toekomst en wie ze wel en niet over haar diabetes moet vertellen. Maar hoe ze ook loopt, haar hoofd blijft maar

malen en malen. Dat is niet normaal voor haar en ze wordt er bang van. Thuis zoekt ze op het forum van lotgenoten naar herkenning, maar die vindt ze niet. Wat nu? Als ze via een persoonlijk appje haar diabetescoach consulteert, wil hij meteen langskomen. Bij Tamara thuis. Dan moet ze face to face praten en laten zien hoe ze zich voelt. Doodeng! Hoe kan ze hier onderuit?

Dit toekomstverhaal is geschreven in opdracht van Ineen. Samen met andere persona's vormt Tamara het startpunt voor de dialoog over de toekomst van de eerstelijnszorg.

Terug
Delen

De kracht van verhalen

Op het werk, in de supermarkt en bij het kampvuur vertellen we elkaar verhalen. Zo raken onze levens aan elkaar. Groots en meeslepend of schijnbaar eenvoudig en alledaags. 

Ontdek waarom verhalen zo krachtig zijn....